YOUR CART

Edit Cart
 • No products in the cart.

Lekker koken in jouw nieuwe keuken? Tips en recepten

Heb je net een nieuwe keuken of wil je graag lekker gaan koken in jouw keuken? Lekker eten is erg fijn en het kan best leuk zijn om lekkere dingen te koken. Voor je begint met koken zijn er een aantal dingen die je moet weten. In deze blog krijg je wat tips voor de basisprincipes van koken en delen we een aantal lekkere recepten.

Inspiratie voor recepten

Er zijn een aantal populaire recepten die je vast wel eens hebt gehad, maar die, als je echt je best doet, nog lekkerder zijn. Denk aan spaghetti bolognese. Het is een klassiek Italiaans gerecht met Turks gehakt, tomatensaus, uien, knoflook en kruiden. Als tweede kippensoep. Kippensoep kan gewoon uit een pakje, maar het is nog veel lekkerder om het zelf te maken. Als derde Caesar salade. Dit is een frisse salade met sla, croutons, kaas en een dressing van ansjovis, knoflook en citroen. Als vierde een tataki zalm. Dit is een iets luxer gerecht, maar erg simpel om te maken. Griekse Gyros is ook erg populair. Het is gegrild vlees geserveerd in pitabrood met tomaten, ui, komkommer en tzatziki yoghurt. Wie houdt van een goed stukje vlees, houdt ook van een goed biefstuk met peperroomsaus. Dit is een sappig stuk biefstuk, geheel bereid in jouw favoriete smaken. Ten slotte nog een curry. Dit is een Indiaas recept met vlees, groenten of peulvruchten in een geurige saus op basis van specerijen als kurkuma, koriander, komijn en garam masala.

Tips voor het koken van de lekkerste recepten

Bij koken zijn een aantal dingen belangrijk om zo gerechten met goede en lekkere smaken te kunnen maken. Ook bij koken in het algemeen zijn een aantal dingen belangrijk. Hieronder een lijst van tips voor het koken.

 • Leer de basisprincipes
  Er zijn een aantal basisprincipes van koken die belangrijk zijn. Denk hierbij aan het snijden, hakken, bakken, stomen en braden. Wees op de hoogte van hoe alles werkt en wanneer je wat moet gebruiken.
 • Kookgereedschap
  Het is belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Gebruik de juiste messen, potten, pannen en spatels bij de taak die je doet.
 • Ingrediënten
  Als je echt een gerecht van goede smaak en kwaliteit wilt, is het verstandig om verse ingrediënten te gebruiken.
 • Voorbereiding
  Als je alle ingrediënten van tevoren voorbereidt, dus alles al hebt gesneden en gemarineerd, dan maakt dit het kookproces veel soepeler.
 • Volg het recept
  Als je een bepaald recept gebruikt, volg dan echt het recept. Soms staan er ongebruikelijke dingen op die je niet in huis hebt, maar het is belangrijk om dit wel te gebruiken. Dit kan het verschil maken in de smaak.
 • Proeven en aanpassen
  Als je tijdens het koken regelmatig proeft, zorg je ervoor dat de smaak optimaal is. Als er dan bijvoorbeeld meer zout bij moet, dan kun je dat tijdens het koken nog even doen.
 • De bovenstaande tips zijn dingen die belangrijk zijn bij het koken. Vooral als je een beginner bent is het handig. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het zal gaan.
About Author : Jort
YOU MAY ALSO LIKE

Leave A Comment