Uw checklist is klaar en duidelijk. Nu kunt uw uw droomkeuken (laten) ontwerpen. U gaat definitief kiezen van welk materiaal uw keuken zal worden gemaakt en welke apparatuur erin wordt geplaatst.

 

Om alle onderdelen van de keuken op de juiste plek te krijgen, is het verstandig u te laten bijstaan door een keukenspecialist. Hij of zij weet uit ervaring wat de meest praktische plaats is voor bijvoorbeeld een vaatwasser, koelkast of spoelbak. De vijf zones van een keuken – koelen, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken – sluiten in het ideale geval logisch op elkaar aan. Met de adviezen van een keukenspecialist krijgt u een keuken die praktisch en ergonomisch verantwoord is. In zo’n keuken heeft u alles binnen handbereik en hoeft u zo min mogelijk heen en weer te lopen of te bukken. Mochten er speciale wensen zijn in verband met verschillende lichaamslengtes of een handicap, dan zijn er altijd oplossingen mogelijk.

 

Bij keukenspeciaalzaken is het meestal mogelijk om met een softwareprogramma een (3D-)tekening te laten maken, zodat u een heel realistisch beeld krijgt van hoe uw droomkeuken eruit komt te zien. Op internet of met speciale cd-rom’s kunt u dit ook zelf doen.