YOUR CART

Edit Cart
 • No products in the cart.

Het kopen van een keuken: tips en verschillende soorten

Ben je toe aan een nieuwe keuken of heb je een nieuw huis waarvoor je een keuken moet uitzoeken? Er zijn bepaalde dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. In deze blog krijg je een aantal tips over waar je op moet letten en informeren wij je over soorten keukens.

Factoren waar je op moet letten bij het kopen van een keuken

Er zijn bepaalde dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Hieronder een opsomming van deze factoren:

 • Het budget
  Het is verstandig om vooraf een bedrag te bepalen dat je wilt uitgeven aan een nieuwe keuken. Denk hierbij aan alle apparaten, inclusief installaties en extra’s.
 • Ruimte en indeling
  Meet van tevoren hoeveel ruimte er beschikbaar is in je keuken en kies op basis daarvan hoe je de keuken indeelt.
 • Apparaten
  Bij iedere keuken horen ook keukenapparaten. Deze apparaten moeten passen bij jouw kookbehoeften. Hierbij horen ook pannen voor bijvoorbeeld romige kippensoep en een oven waar een lekkere linzen vlaai in kan.
 • Stijl en ontwerp
  Kies een stijl en ontwerp dat past bij de rest van je huis en vooral jouw persoonlijke smaak. Kijk ook goed naar duurzaamheid in je keuze voor materiaal en bijvoorbeeld tweedehands gebruik.
 • Kasten en opslag
  Bepaal hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Kies kasten en lades die ruimte genoeg bieden voor jouw keukengerei.
 • Werkbladen
  Overweeg het materiaal voor de keukenwerkbladen waarbij je bijvoorbeeld keuze hebt uit graniet, marmer, kwarts of hout. Kies iets wat duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden is.
 • Verlichting
  Zowel functionele als sfeervolle verlichting is belangrijk in een keuken.
 • Vloerbedekking
  Kies bij jouw keuken een vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Dit kunnen materialen als tegels, hout of vinyl zijn.
 • Duurzaamheid en kwaliteit
  Voor een keuken is het belangrijk om duurzame en kwalitatief goede materialen te kiezen. Zo zorg je ervoor dat de keuken lang meegaat.
 • Installatie
  Laat de keuken professioneel installeren om ervoor te zorgen dat alles correct wordt gemonteerd en goed werkt.
 • Garantie en service
  Controleer de garantievoorwaarden en serviceondersteuning voor de apparaten en keukenonderdelen die je koopt.
 • Vergelijk offertes
  Bij het uitzoeken van een keuken krijg je een offerte. Het is aan te raden om bij meerdere leveranciers een offerte aan te vragen. Zo kun je kiezen voor de leverancier met de beste deal.

Verschillende soorten keukens

Als je een keuken uit moet kiezen, is het handig om te weten wat je ongeveer wilt. Ga je voor een moderne keuken? Moderne keukens hebben strakke lijnen, eenvoudige ontwerpen en minimalistische kleurenschema’s. Heb je liever een traditionele keuken? Traditionele keukens staan bekend om de klassieke uitstraling en hebben vaak warme kleuren. Rustieke keukens hebben een landelijke uitstraling en maken veel gebruik van natuurlijke materialen als hout en steen. Wat tegenwoordig ook populair is, zijn Scandinavische keukens. Deze keukens zijn eenvoudig en functioneel met neutrale kleuren. Een industriële keuken is stoer en maakt gebruik van ruwe materialen als beton, baksteen en metaal. Ten slotte nog een eilandkeuken. Dit type keuken heeft een centraal eiland in het midden van de ruimte. Ze bieden extra werkruimte en opslag en kunnen gebruikt worden als plek om aan te eten of te borrelen.

 

About Author : Jort
YOU MAY ALSO LIKE

Leave A Comment